Адвокат във Франция и в България

Liliana Bakayoko френско-български адвокатЛиляна Бакайоко е адвокат от Парижка и от Софийска адвокатски колегии, доктор по право и бивш професор по право. Адвокатската й кантора е създадена през 2011 г. Тя предоставя юридически услуги в областта както на френското право, така и на българското право, и съдейства на клиентите си пред френските и пред българските съдилища.

Кантората оказва юридическо съдействие предимно на фирми и на частни клиенти, като комбинира изключителен професионализъм с много човешки подход и дълбоко познание както на френската, така и на българската култури.

Лиляна Бакайоко е едновременно и теоретик, и практик в областта на правото. В допълнение към упражняването на адвокатската професия, тя е преподавала различни юридически предмети (главно в областта на търговското и на международното право), в продължение на десет години (на френски, а понякога и на английски език), във висши учебни заведения в Париж (като университета Panthéon-Assas (Париж II), European Business School (EBS), École Supérieure d’Administration et de Management (ESAM) и École de Formation professionnelle des Barreaux de la Cour d’Appel de Paris (EFB)). Тя е автор на книгата „L’engagement en droit (L’individuation et le Code civil au XXIème siècle)“, публикувана на френски език от издателство Éditions Publibook Université, Париж, Франция.

Лиляна Бакайоко владее перфектно френски и български език, и отлично английски.

Тя е член на Френско-българската търговска и индустриална камара, и на French-Speaking International Lawyers. Тя работи в сътрудничество с множество адвокати, някои от които са установени в България, а други – във Франция.

Лиляна Бакайоко е Председател на Асоциация на адвокатите франкофони, която е член на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Благодарение на мултикултурната си основа, кантората предоставя юридически услуги, които са изключително добре адаптирани към нуждите на клиентелата, като предлага оптимални и ефикасни юридически решения.